Història de la bruixa Margarida

Judici a una bruixa en el Pirineu Lleidatà
  • 2 dies, 1 nit: dissabte i diumenge
  • Persona en habitació doble: 225€
    Suplement hab. individual: 20€
  • Grup (màx/mín): 14/6 persones. Altres casos, consultar
  • Possibilitat de gaudir de l’experiència sense allotjament i/o àpats o suplement nit de divendres

Esteu interessats en aquesta experiència?

Envieu-nos les vostres dades i ens posarem en contacte amb vosaltres.

* Camps obligatoris.

Judici a una bruixa en el Pirineu Lleidatà.

Itinerari de cap de setmana que ens farà reviure el judici a la bruixa Margarida, jutjada i torturada en el segle XIV. Aquest fet ens servirà per situar-nos en el Pirineu d’aquella època remota on la persecució de les suposades bruixes i bruixots era un fet “normal”.

DISSABTE

Ens reunirem a les 9,45 a l´Hotel Solé de La Pobla de Segur (Pallars Jussà). Anirem fins a La Vall Fosca (Pallars Jussà), on es troba el poble de Montrós. En el castell d’aquesta població es va dur a terme l’enquesta a la bruixa Margarida i a altres quatre veïns més, acabant tots ells empresonats i jutjats al castell de Sort. Dinarem de pícnic. Un cop dinats ens desplaçarem fins a la localitat de Sort (Pallars Sobirà), capital de la demarcació i concretament el seu castell on es va dur a terme el judici i tortura de la bruixa  Margarida.  Pel  camí ens  aturarem a  l’estany de Montcortés, un dels pocs d’origen càrstic (com el de Banyoles). No us perdeu la seva llegenda. Seguidament ens desplaçarem a la formatgeria “Casa Mateu” a Surp, on ens faran una visita guiada de les seves instal·lacions amb degustació dels seus productes. Soparem i passarem la nit a l’hotel Pessets, a Sort (H***).

DIUMENGE

Després d’esmorzar anirem fins a València d´Àneu (Pallars Sobirà). En el seu castell (actualment en ruïnes) el comte Arnau Roger IV va dictar les primeres disposicions conegudes a Europa contra la bruixeria. Seguidament visitarem Casa Gasia, a Esterri d’Àneu, on farem un viatge a principis del segle XX. Emprendrem el viatge de tornada. Recollirem els vehicles a La Pobla de Segur i. Ens aturarem a Tremp per dinar, on conclou l´itinerari.

EL PAQUET INCLOU
Transport en furgoneta 7 places des del punt indicat.

Entrades a la formatgeria Casa mateu i a Casa Gasia.

Dinar de dissabte tipus pícnic, sopar i allotjament en habitació doble o individual (H***).

Esmorzar i dinar el diumenge.

Taxa turística a abonar directament a l´hotel.

Assegurança.

Nota: el relat està basat en documentació de l´arxiu Ducal Medinaceli transcrita per  lhistoriador Pau Castell

Per a més informació podeu descarregar el PDF

 

ET POT INTERESSAR

Natura

Espais naturals, verges i desconeguts per a la majoria de la gent. Fauna, flora, geologia, paleontologia, boscos singulars…

Cultura

Els Pirineus han estat i és terra de frontera entre diverses cultures i civilitzacions, fet que li ha atorgat una història i cultura pròpia…

Turisme

Viatjar ens fa més rics. Per això us proposem anar a indrets del món on pugueu descobrir racons singulars i plens d’encant.

Entidades colaboradoras: