Explora els Pirineus

Natura en estat pur
 
8 dies, 7 nits: 2-9 de juny 2018

 

Habitació doble: 995€  Suplement hab. individual: 155€

 

Grup (max/min): 14/6 persones. Altres casos, cosultar

 

Data límit inscripcions: 13 de maig 2018

 

Voleu més informació o fer una reserva?

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres

* Camps obligatoris.

Explora els Pirineus

En aquest itinerari explorarem la natura de la comarca de l’Alta Ribagorça (Lleida). Descobrirem boscos singulars, plantes, paissatges, voltors, trencalosos, rius i rierols. Natura en estat pur on no ha arribat la civilització.

DIA 1: LA MUNTANYA SAGRADA

Recollida del grup a Barcelona. Vista panoràmica de Montserrat amb els seus característics monòlits. Nit a Areny, Huesca (HA).

DIA 2: : EL CONGOST DE MONTREBEI

Excursió pel congost de Montrebei, on el riu Noguera Ribagorçana travessa la serra del Montsec. Al llarg d’aquest espectacular congost trobarem des del frondós alzinar muntanyenc fins al paisatge semi-àrid mediterrani, passant per les plantes que creixen i sobreviuen arrapades a les parets de la roca. A la tarda gaudirem de la música tradicional del Pirineu. Nit a Areny (HA).

DIA 3: LA VALL DELS VOLTORS

Recorregut per “La Terreta”, on podrem gaudir de la visita a la roureda d’Aulàs. Anirem al Casal dels voltors de la Torre de Tamúrcia on es poden observar totes les espècies de voltors. A la tarda visitarem  el  Museu  dels  Dinosaures  d’Areny.  Nit a l’hotel Terradets, a Cellers (H***), Lleida.

DIA 4: EL PORTÚS

El camí del Portús s’inicia al poble d´Adons. Observarem el canvi de vegetació a mesura que ho fa l’alçada: el pi roig, la boixerola, l’espígol i les moixeres de guilla o besurts. També trobarem alguns avets, testimonis d’una antiga avetosa. Arribarem a la clenxa de la serra, amb les cingleres verticals que miren cap a la Terreta, territori de gralles, xoriguers, voltors i  de l’emblemàtic  trencalòs. Arribarem al Portús,  un tall d’espasa en mig de la roca d’uns 20 metres d’alçada i 3 metres d’ample on hi creixen la corona de rei i l’orella d’ós. Tarda lliure. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 5: RUTA DE FAUNA DE MONTIBERRI

Dedicarem el dia a la  recerca de rastres d’animals (petjades i excrements) a la zona de l’embassament d’Escales i resseguirem la Ruta de fauna de Montiverri, on hi trobarem empremtes i rastre d’animals autòctons. Podrem observar amb facilitat el vol dels grans rapinyaires. Travessarem una pineda de pi roig i si hi caminem amb silenci podrem sorprendre algun cabirol. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 6: CAMÍ DE L'AIGUA

El camí de l’aigua és un eix vertebrador de la xarxa de camins tradicionals de la comarca de l’Alta Ribagorça. Aquest itinerari uneix a peu pel solc de les valls els municipis de El Pon de Suert i la Vall de Boí i ens mostra el patrimoni natural i cultural prenent com a fil conductor l’aigua.  A la tarda visitarem l’empresa Bolets Prades, on s’elaboren productes amb aquests fongs. Nit a el Pont de Suert (H***).

DIA 7: PARC NACIONAL D'AIGÜESTORTES

Ens desplaçarem fins a un paisatge d’alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L’aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols, és la protagonista. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 8

Després d’esmorzar marxarem cap a Barcelona, on finalitzarà l’itinerari.

SERVEIS INCLOSOS

SERVEIS INCLOSOS:

Serveis generals: transport en autocar o furgoneta, guiat per una experta naturalista. Idiomes: català, espanyol i anglès. Pòlissa d’assegurança.

Transport: autocar de 20 places o furgoneta de 7 places. Transport des de el punt d’origen fins a Barcelona i retorn no inclòs en el preu del paquet.

Pernoctacions En hotels de tres estrelles i HA. Habitacions dobles o individuals amb bany exclusiu.

Menjar: Tots els menjars inclouen aigua o vi de la zona. Esmorzar català: pa amb tomàquet, embotits, suc de taronja, cafè o té, ous.

Pícnic per esmorzar cada dia excepte els dies 1 i 8.

Els sopars consisteixen en un menú en la localitat de pernoctació.

Els àpats estaran integrats principalment per productes de proximitat.

Visites: Casal dels Voltors, Museu dels Dinosaures i Bolets Prades. Actuació grup Ribatónics.

Clima i vestuari: En els mesos de maig, juny i setembre les temperatures són raonablement suaus. A l’octubre i novembre pot fer més fred i ploure i es recomana dur  barret o  gorra,  ulleres  de sol i protecció solar.  L’ús de pantalons  llargs i  roba d’abric és adequat per protegir-se de l’humitat, així com calçat tipus “gore-tex”. En cas de pluja o fred es recomana portar impermeable.

Seguretat i forma física: A l’arribada es donaran consells de seguretat. No es requereix una especial forma física ja que les passejades són tranquil·les i el desnivell màxim és de 300 metres. Caldrà dur motxilla per transportar el pícnic, aigua, etc.

Els serveis no esmentats no estan inclosos en el preu.

 

Per més informació podeu descarregar el PDF

 

ET POT INTERESSAR

Natura

Espais naturals, verges i desconeguts per a la majoria de la gent. Fauna, flora, geologia, paleontologia, boscos singulars…

Cultura

Els Pirineus han estat i és terra de frontera entre diverses cultures i civilitzacions, fet que li ha atorgat una història i cultura pròpia…

Turisme

Viatjar ens fa més rics. Per això us proposem anar a indrets del món on pugueu descobrir racons singulars i plens d’encant.

Entitats col·laboradores: