Explora els Pirineus

Natura en estat pur
Des de 1100€

En aquest itinerari explorarem la natura de la comarca de l’Alta Ribagorça (Lleida). Descobrirem boscos singulars, plantes, paissatges, voltors, trencalosos, rius i rierols. Natura en estat pur on no ha arribat la civilització.

 • Durada: 7 dies/6 nits: 27 abril-3 maig; 18-24 maig, 2019
 • Preu persona en habitació doble: 1100€
  Suplement hab. individual: 100€
 • Grup (màx/mín): 14/6
 • Data límit inscripcions:
  6 d'abril; 27 d'abril, 2019
DIA 1: LA MUNTANYA SAGRADA

Recollida del grup a Barcelona. Vista panoràmica de Montserrat amb els seus característics monòlits. Nit a Areny (hotel-apartament), Huesca.

DIA 2: EL CONGOST DE MONTREBEI

Excursió pel congost de Montrebei, on el riu Noguera Ribagorçana travessa la serra del Montsec. Al llarg d´aquest espectacular congost trobarem des del frondós alzinar muntanyenc fins al paisatge semi-àrid mediterrani, passant per les plantes que creixen i sobreviuen arrapades a les parets de la roca. A la tarda gaudirem de la música tradicional del Pirineu. Nit a Areny (hotel-apartament).

 

DIA 3: RUTA DE FAUNA DE MONTIBERRI

Dedicarem el dia a la recerca de rastres d´animals (petjades i excrements) a la zona de l´embassament d´Escales i resseguirem la Ruta de fauna de Montiverri, on hi trobarem empremtes i rastre d´animals autòctons. Podrem observar amb facilitat el vol dels grans rapinyaires. Travessarem una pineda de pi roig i si hi caminem amb silenci podrem sorprendre algun cabirol. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 4: CAMÍ DE L´AIGUA

El camí de l´aigua és un eix vertebrador de la xarxa de camins tradicionals de la comarca de l´Alta Ribagorça. Aquest itinerari uneix a peu pel solc de les valls els municipis de El Pon de Suert i la Vall de Boí i ens mostra el patrimoni natural i cultural prenent com a fil conductor l´aigua. A la tarda visitarem l´empresa Bolets Prades, on s´elaboren productes amb aquests fongs. Nit a el Pont de Suert (H***).

DIA 5: PARC NACIONAL D´AIGÜESTORTES

Ens desplaçarem fins a un paisatge d´alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L´aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols, és la protagonista. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 6: EL PORTÚS

El camí del Portús s´inicia al poble d´Adons. Observarem el canvi de vegetació a mesura que ho fa l´alçada: el pi roig, la boixerola, l´espígol i les moixeres de guilla o besurts. També trobarem alguns avets, testimonis d´una antiga avetosa. Arribarem a la clenxa de la serra, amb les cingleres verticals que miren cap a la Terreta, territori de gralles, xoriguers, voltors i de l´emblemàtic trencalòs. Arribarem al Portús, un tall d´espasa en mig de la roca d´uns 20 metres d´alçada i 3 metres d´ample on hi creixen la corona de rei. Nit a El Pont de Suert (H***).

DIA 7: LA VALL DELS VOLTORS

Anirem fins al Casal dels voltors de la Torre de Tamúrcia on es troben totes les espècies de voltors. A la tarda emprendrem el camí de tornada a Barcelona on finalitza l´itinerari

SERVEIS INCLOSOS
 • Serveis generals: Itinerari guiat per una experta naturalista. Idiomes: català, espanyol i anglès. Pòlissa d’assegurança.
 • Transport: autocar de 20 places o furgoneta de 7/8 places. Transport des del punt d’origen fins a Barcelona i retorn no inclòs en el preu del paquet.
 • Pernoctacions En hotels de tres estrelles i Apart-Hotels. Habitacions dobles o individuals amb bany exclusiu.
 • Menjar: Tots els menjars inclouen aigua o vi de la zona. Esmorzar català: pa amb tomàquet, embotits, suc de taronja, cafè o té, ous.
 • Pícnic per esmorzar cada dia excepte els dia 1, no inclòs. Els sopars consisteixen en un menú en la localitat de pernoctació. Els àpats estaran integrats principalment per productes de proximitat.
 • Visites: Casal dels Voltors, Museu dels Dinosaures i Bolets Prades. Actuació grup Ribatónics.
 • Clima i vestuari: Els mesos de maig, juny i setembre les temperatures són raonablement suaus. A l´octubre i novembre pot fer més fred i ploure i es recomana dur barret o gorra, ulleres de sol i protecció solar. L´ús de pantalons llargs i roba d´abric és adequat per protegir-se de la humitat, així com calçat tipus “gore-tex”. En cas de pluja o fred es recomana portar impermeable. 
 • Seguretat i forma física: A l’arribada es donaran consells de seguretat. No es requereix una especial forma física ja que les passejades són tranquil·les i el desnivell màxim és de 300 metres. Caldrà dur motxilla per transportar el pícnic, aigua, etc.
 • Els serveis no esmentats no estan inclosos en el preu.


Els serveis no esmentats no estan inclosos en el preu

Voleu més informació o fer una reserva?

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres

Reserva

També et pot interessar

Natura en miniatura
Des de 195€
Bruixes del Pirineu
Des de 95€
La formació dels Pirineus
Des de 1290€
Entitats col·laboradores: