Exploradors del Passsat

Viu l'arqueologia del Pirineu
Des de 995€

Exploradors del Passat

T’atreveixes a viure l’aventura del passat? T’hem preparat una estada emocionant que et farà viatjar des de la prehistòria fins a l’actualitat. Descobreix el lloc de “parada i fonda” de petits grups de Neandertals, desvetlla els secrets del món medieval a partir de viles, castells i monestirs, camina entre trinxeres i búnquers per descobrir el dia a dia d’un jove soldat… Participa de l’experiència i deixa volar l’Indiana Jones que portes dins!

 • Durada: 6 dies, 5 nits: 10-15 juny / 14-19 octubre 2019
 • Preu persona en habitació doble: 995€
  Suplement hab. individual: 105€
 • Grup (màx/mín): 14/6 persones. Altres casos, consultar
 • Data límit inscripcions:
  20 de maig; 23 de setembre, 2019
DIA 1: LA MUNTANYA SAGRADA

Recollida del grup a Barcelona. Vista panoràmica de Montserrat amb els seus característics monòlits. Briefing i nit al Monestir de Les Avellanes (HG***), Lleida.

DIA 2: LA NOGUERA

Durant el matí visitarem el jaciment arqueològic de La Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai (La Noguera), on ens introduirem al món prehistòric de fa 50.000 anys. Iniciarem la visita al centre d’interpretació patrimonial Espai Orígens, de Camarasa. Al migdia gaudirem d’un pícnic a la vora del llac de Sant Llorenç de Montgai. A la tarda farem un salt en el temps fins al segle X i visitarem el parc arqueològic andalusí del Plà d’Almatà, origen de la ciutat de Balaguer (La Noguera). Ens obrirà les portes al món de l’antiga cultura andalusina que s’assentà a la Península Ibèrica entre el segles VIII i XV. Nit a l’hotel Terradets (H***).

DIA 3: EL NORD DEL MONTSEC

Al matí anirem d’excursió fins al jaciment de Sant Martí de les Tombetes, al municipi de Castell de Mur (Pallars Jussà). El jaciment ens permetrà conèixer el lloc d’hàbitat d’una petita comunitat cristiana assentada entre els segles V i IX. Al migdia gaudirem d’un pícnic i una passejada pels voltants del castell i l’antiga església parroquial de Sant Feliu, dels segles X i XI respectivament. Acabarem la jornada amb una visita al conjunt monumental de Mur, que va ser residència comtal de Ramon IV durant el segle XI. Nit a l’hotel Terradets (H***).

DIA 4: LA CONCA DELLÀ. ESPAIS DE MEMÒRIA

Iniciarem la jornada visitant el front republicà de La Posa (Isona). L’indret presenta un dels conjunts d’arqueologia bèl·lica més ben conservats al Pallars Jussà. Al migdia gaudirem d’un pícnic al costat de l’ermita de La Posa. A la tarda, visitarem el celler Sauvella, a la vila d´Orcau, on farem una cata dels seus vins d’autor. Nit a Senterada, a Casa Leonardo (4 espigues).

DIA 5: TALARN I SALÀS. INTRAMURS

Aquest dia el dedicarem a relaxant-nos tot gaudint de l’entramat urbà de dos dels pobles medievals del Pallars. Al matí passejarem pels carrers de l’antic casc de Talarn. Veurem la seva evolució urbanística i entendrem el creixement radial fins arribar a l’actual perímetre murat. Farem una parada i pícnic. A la tarda ens traslladarem a Salàs del Pallars, on analitzarem un model d’urbanisme clos, medieval, però diferent de l’anterior. Finalment, aprofitarem per visitar les Botigues-Museu de Salàs. Nit a Casa Leonardo.

DIA 6: MONESTIR DE GERRI DE LA SAL

Ens aproparem al Pallars Sobirà per realitzar la visita guiada al que va ser el poderós Monestir de Gerri de la Sal i del que n’ha quedat la magnífica col·legiata d’estil romànic, fundada al segle IX. Les salines de la vila, que es començaren a explotar en època medieval, van fer que el monestir gaudís d’un poder i d’una solvència econòmica excepcional. Després de dinar emprendrem el viatge de tornada a Barcelona.

SERVEIS INCLOSOS
 • Serveis generals: transport en autocar o furgoneta, guiat per una historiadora i patrimonialista. Idiomes: català, espanyol i anglès. Pòlissa d’assegurança.
 • Transport: autocar de 20 places o furgoneta de 7 places. Transport des de punt d’origen fins a Barcelona i retorn no inclòs en el preu del paquet.
 • Pernoctacions En allotjament rural de 4 espigues i hotel de 3 estrelles. Habitacions dobles o individuals amb bany exclusiu.
 • Menjar: Tots els menjars inclouen aigua o vi de la zona. Esmorzar català: pa amb tomàquet, embotits, suc de taronja, cafè o té, ous. Pícnic complet per esmorzar cada dia excepte el 6è dia on dinarem en el restaurant Solé, a La Pobla de Segur. No està inclòs l’esmorzar ni el dinar del dia 1. Els sopars consisteixen en un menú en la localitat de pernoctació. Els àpats estaran integrats principalment per productes de proximitat.
 • Visites: A tots els llocs esmentats expressament en aquest fulletó.
 • Clima i vestuari: En els mesos de maig, juny i setembre les temperatures són raonablement suaus; es recomana l’ús de roba lleugera. A l’octubre pot fer més fred i ploure i es recomana dur barret o gorra, ulleres de sol i protecció solar. L’ús de pantalons llargs es adequat per passejar per llocs amb vegetació espessa. En cas de pluja o fred es recomana portar impermeable.
 •  Seguretat: A l’arribada es donaran consells de seguretat.


Els serveis no esmentats no estan inclosos en el preu

Voleu més informació o fer una reserva?

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres

Reserva
Per més informació podeu descarregar el PDF

També et pot interessar

Pasejant amb dinosaures
Des de 1195€
L’aventura de l’últim dinosaure d’Europa
Des de 275€
Natura en miniatura
Des de 195€
Entitats col·laboradores: