Història de la bruixa Margarida

Bruixeria en el Pirineu
Des de 225€

Judici a una bruixa en el Pirineu Lleidatà

Itinerari de cap de setmana que ens farà reviure la història de la bruixa Margarida, jutjada i condemnada en el segle XVI. Aquest fet ens servirà per situar-nos en el Pirineu d’aquella època remota on la persecució de les suposades bruixes i bruixots era un fet “normal”. Qui era la Margarida? Una dona que es preocupava pels veïns, que ajudava a les parteres en el moment de parir, curava els nadons malalts, experta remeiera amb un gran conexiement de les herbes curatives. Així doncs, per què va ser perseguida? Realment tenia tractes amb el dimoni? T´ho explicarem… tot.

 

 • Durada: 2 dies, 1 nit: dissabte i diumenge
 • Preu persona en habitació doble: 225€
  Suplement hab. individual: 20€
 • Grup (màx/mín): 14/6 persones. Altres casos, consultar
 • Possibilitat de gaudir de l’experiència sense allotjament i/o àpats o suplement nit de divendres.
DISSABTE

Ens reunirem a les 9,45 a l´Hotel Solé de La Pobla de Segur (Pallars Jussà). Anirem fins a La Vall Fosca (Pallars Jussà), on es troba el poble de Montrós. En el castell d’aquesta població es va dur a terme l’enquesta a la bruixa Margarida i a altres quatre veïns més, acabant tots ells empresonats i jutjats al castell de Sort. Dinarem de pícnic. Un cop dinats ens desplaçarem fins a la localitat de Sort (Pallars Sobirà), capital de la demarcació i concretament el seu castell on es va dur a terme el judici i tortura de la bruixa  Margarida.  Pel  camí ens  aturarem a  l’estany de Montcortés, un dels pocs d’origen càrstic (com el de Banyoles). No us perdeu la seva llegenda. Seguidament ens desplaçarem a la formatgeria “Casa Mateu” a Surp, on ens faran una visita guiada de les seves instal·lacions amb degustació dels seus productes. Soparem i passarem la nit a l’hotel Pessets, a Sort (H***).

DIUMENGE

Després d’esmorzar anirem fins a València d´Àneu (Pallars Sobirà). En el seu castell (actualment en ruïnes) el comte Arnau Roger IV va dictar les primeres disposicions conegudes a Europa contra la bruixeria. Seguidament visitarem Casa Gasia, a Esterri d’Àneu, on farem un viatge a principis del segle XX. Emprendrem el viatge de tornada. Recollirem els vehicles a La Pobla de Segur on finalitza l’itinerari.

SERVEIS INCLOSOS
 • Transport en furgoneta 7 places des del punt indicat.
 • Guiatge
 • Entrades a la formatgeria Casa mateu i a Casa Gasia.
 • Dinar de dissabte tipus pícnic, sopar i allotjament en habitació doble o individual (H***).
 • Esmorzar del diumenge.
 • Taxa turística a abonar directament a l´hotel.
 • Assegurança.


Els serveis no esmentats no estan inclosos en el preu

Voleu més informació o fer una reserva?

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres

Reserva
Per més informació podeu descarregar el PDF

També et pot interessar

Pasejant amb dinosaures
Des de 1195€
Tardor als boscos dels Pirineus
Des de 850€
Exploradors del Passat
Des de 995€
Entitats col·laboradores: